tirsdag 5. mai 2015

Nydelige, heimelaga fiskekaker

Middag lager vi uansett hver dag, og nå den siste tida har vi fått masse god hjelp i steinrøysa på tomta av både svigerfar og Kjetil. Så hvorfor ikke utvide middagen litt, dekke til fire istedetfor to, og være enda flere til å nyte fiskekakene? For denne oppskrifta var virkelig god!! 

Til to personer trenger du (bare å øke til flere):

400 g sei/torsk filet, gjerne frossen
1 ss olivenolje
1 egg
3 ss persille, finhakket
2 store sjalottløk, raspet/finhakket
2 ss majones
2 ss diljonsennep
8 ss knust kavring
3 dråper tabasco
1 sitron, saften av
Grovt havsalt
Nykvernet pepper 

1. Forvarm ovnen til 200 grader. Legg fisken utover i en ildfast form (del gjerne opp i mindre stykker). Hell over olivenolje og stek i ca 15 min til fisken er gjennomstekt. Avkjøl.

2. Visp egget, tilsett finhakket løk, majones, sitron, sennep, tabasco, persille, kavring, salt og pepper. 

3. Hell alt vannet av fisken. Del opp i flak. Rør fisken inn i løk/egg-blandingen. Bland godt, gjerne med hendene. 

4. Form fiskekaker i passende størrelse og stek i smør ca 2 min på hver side til de er gyldne. 

Tips: lager du fiskekakene på forhånd, kan de legges i en ildfast form med aluminiumsfolie over og varmes i ovnen ved 150 grader i ca 15 min, da blir de ikke tørre. 

Serveres med nykokte poteter, revet gulerot, smeltet smør med frisk persille og rømmedressing. 

Rømmedressing: rømme, knust hvitløk, dill og sweet chili saus. Smak til. 


Ingen kommentarer: