mandag 18. mai 2015

Bursdagskaka: ostekake med lime og kokos

Ingredienser:

250 g søt havrekjeks (bixit)
50 g kokosmasse
125 g smeltet smør
6 gelatinplater
400 g Philadelphia ost
3 dl kremfløte
100 g sukker
1 ts vaniljesukker
2 lime
1/2 dl vann
1 beger jordbær
2-3 plommer eller annen frukt

Knus kjeksen og bland med kokosmasse og smør. Trykk kjejsblandingen godt ned i en springform på 22-24 cm i diameter. Sett i kjøleskapet i 30 minutter. Lag fyllet. Legg gelatinplater i kaldt vanni 10 minutter. Riv skallet av limen. Vips kremfløte, sukker og vaniljesukker. Visp inn kremost og limeskall til en luftig røre. Klem vannet ut av gelatinen og løsne de opp i ca 1/2 dl varmt vann. Ha saften av to lime oppi med gelatinen. Avkjøl litt før du tilsetter det i kremen. Bland godt. Fordel kremen over kjeksbunnen og la kaka stå kaldt i 3-4 timer, gjerne over natten. Pynt med jordbær og plommer i skiver. 

Ingen kommentarer: