tirsdag 17. desember 2013

God torsk!


Rask og lettvinn middag til to:

400 g Findus gourmet torsk
5 gulrøtter - skrelt og delt i to
4 poteter 
Parisienne fiskesaus - lages som anvist

Kok opp godt saltet vann. Legg i fisken (frossen) og la trekke i 15-20 min. Kok poteter og gulrøtter. Lag saus. God appetitt! Nå flyr jeg meg en førjulstur til Berlin, snakkes!

onsdag 11. desember 2013

Pepperkakehus

Jeg har ikke glemt dere, leserne mine, har bare jobba netter i helga og stort sett sovet. Lenge siden jeg har gjort det nå, så nå klarer jeg ikke sove på natten..


I dag laget jeg små pepperkakehus, og pynta de :) mannen kom hjem og leita fælt etter pepperkakehuset jeg hadde laga, lite visste han om at de lå rett foran ham på fatet.. Bygge hus, sa du? Tja..enklere på denne måten!!! 

fredag 6. desember 2013

Lyst å gjøre noe gøy i adventstida?

Gjør som Linda; inviter venner på tapas og pakkeleken (husk å be alle ta med seg en pakke hver(!)). Da får du hvertfall litt julestemning! :) 


onsdag 4. desember 2013

Morsom julekalender

I år ville vi ha en morsom julekalender, så det ble en aktivitetskalender med ting vi vanligvis ikke gjør: som å spise under bordet :) men praktisk når fruen i huset er student! 


Hvordan ser ditt kjøkken ut..

..når du prøver deg på noe helt nytt? Sånn ser mitt ut: 



Takk til Annbjørg for utfordringen og Linn for oppskriften - ikveld blir det aioli fra bunnen av!! 

Ellers har jeg laget negerboller idag: 


Disse har i mange år vært en av mine absolutt julefavoritter :) du trenger: 500 g revet marsipan, 300 g smuldret romtemperert smør, 6 ss kakao, 6 dl havregryn og kokos til å rulle de i. Bland alt, form kuler, rull i kokos. Enklere blir det ikke! (Jeg laget bare halv porsjon i år..vi har visst ikke godt av mere meg og mannen, da julefettet allerede har meldt sin ankomst..) :) ønsker deg en god dag!!

mandag 2. desember 2013

Helgas syssel


Tilbrakte lørdagen med han skjønne her og hans mor :) en perfekt juleforberedelseslørdag og både peppermyntekuler og seigmenn kom i hus :) 


Heimelaga seigmenn:

1 kg sukker
3 dl vann

Kokes opp. 

100 g gelatinpulver røres ut i 2 dl vann. Tilsettes sukkerrøren. 

2 ts sitronsyre tilsettes. Fordeles i bunnen av isbokser, ca 2 cm opp fra kanten. 

Konditorfarge og Aroma/essens med ulike smaker tilsettes hver boks. (Jeg brukte ananas & gul, Tutti frutti & grønn, bringebær & rød og cola & brun). 

Settes i kjøleskap over natta og klippes i firkanter neste dag. Rulles i sukker og puttes på glass :)