torsdag 31. oktober 2013

god fiskemiddag som "lager selg selv"?

noen dager tar det litt lengre tid enn andre å komme seg hjem...


så da er det greit med en middag som ikke tar så langt tid å tilberede. idag ble det laks. dette trenger du til en person (mannen er på kurs i hovedstaden for tida..):

2 laksefileter, majones, sitronpepper, gjerne frisk dill hvis du har, brokkoli, poteter og en fiskesaus fra TORO som du liker godt (lofoten passer veldig godt til!).

smør inn laksen med majones og sitronpepper på begge sidene og legg den i en ildfast form. stek midt i ovnen på 200 grader i 40-45 minutter. kok poteter og brokkoli, lag sausen. ta deg en dusj eller les ei bok, mens middagen "lager seg selv". og Volá:


bon apétit!

onsdag 30. oktober 2013

dagens prosjekt: vask av brudekjolen


som mange andre, så ble også min brudekjole grå istedetfor hvit etter en lang dag både inne og ute. jeg trodde jeg hadde en god idè da jeg funderte på å levere den inn til rens. men etter litt googling fant jeg ut at det var ikke noe sjakktrekk, siden renseriet mest sannsynlig ikke ville ta ansvar dersom de ødela kjolen min. så derfor fant jeg en oppskrift og bega meg ut på rensingen selv. og her får du oppskriften!:

du trenger; omo color flytende, vanish for flekker, en ny tannbørste, et badekar, ei balje, en vaskemaskin med skånsomt program, et hvitt dynetrekk og en dusj.

fyll badekaret med lunkent vann og omo color. dersom du ikke har badekar selv, går det veldig fint å låne av svigermor :) legg kjolen til bløt i 40-60 minutter. bytt vann om nødvendig. skrubb kjolen med tannbørsten der den fortsatt er skitten/grå. bruk vanish på tannbørsten dersom flekkene ikke vil gå bort.

la kjolen renne litt av seg.

vreng kjolen, slik at du får innsida ut.

legg den i en balje så den får rent av seg litt. legg den inn i et hvitt dynetrekk sammen med sløret inn i vaskemaskinen. sett vaskemaskinen på det mest skånsomme programmet (håndvask eller ullprogram), ha eventuelt litt milo i maskinen. still inn til minst mulig sentrifugering.

etter ca en time er kjolen klar til å henges opp. heng den sa på en bred henger (for å unngå hengemerker - du som har stroppeløs kjole må nesten finne ut hva du gjør selv for å unngå dette..), og heng kjolen i dusjen til den er HELT tørr. Pakk den så inn igjen i trekket sitt, og heng den til lagring til dattera di skal gifte seg. :)

lykke til!

fru Kro sier hei

hei alle nye og gamle lesere! så hyggelig at du stakk innom. etter mye tankevirksomhet rundt hva jeg nå skulle  blogge om, la jeg ned min gamle blogg og startet denne. den gamle bloggen tilhørte mitt gamle liv, før jeg ble gift og jeg var fri og frank. nå er vi to. og derfor jeg er blitt fru. og husmor. tenkte å blogge litt fra husmorhverdagen; både om tips og triks, oppskrifter, kreative prosjekter og hva som ellers går for seg her i heimen. håper du liker innholdet, og legger igjen en kommentar på det du syns er interessant! klem fra fruen i huset.